nieuws

Ligtenbarg gaat voor hit-and-stay bij Elan

Archief

Bij Elan is Gerny Ligtenbarg in dienst getreden in de nieuwe functie van manager hypotheken

Ligtenbarg (29) is sinds 1996 werkzaam in de financiële wereld. Na zijn HEAO-studie Bedrijfseconomie ging Ligtenbarg werken voor Axium, aanvankelijk in de binnendienst. “Daar hield ik me bezig met het schrijven van procedures, maar ik wilde eigenlijk liever de buitendienst in.” Die functie vervulde Ligtenbarg vanaf mei 1997; eerst nog bij Axium, maar later stapte hij over naar SpaarSelect. Omdat het adviseurschap hem tegen ging staan, koos Ligtenbarg vier maanden geleden voor een zijstap door als IT-consultant bij Ordina Finance te gaan werken. “Ik had er genoeg van om ’s avonds te werken. Bovendien was ik gelimiteerd in mijn mogelijkheden. Bij Ordina kwam ik er echter al snel achter dat ik niet de goede keuze had gemaakt en dat hypotheken toch mijn grote passie zijn.” Toen Ligtenbarg salesmanager Sjakko te Bokkel van Elan tegenkwam (eveneens ex-Axium), ging het balletje rollen en nu is hij verantwoordelijk voor het opbouwen van een stevige hypotheekportefeuille bij de Aegon-dochter. “Het beleid hier spreekt me aan. We zijn geen hit-and-run-, maar een hit-and-stay-bedrijf. Wij houden jaarlijks contact met de klant.” Elan wil de moeilijke periode die het vorig jaar doormaakte, achter zich laten door zich meer op hypotheken te richten. “Vorig jaar zijn er vijftig à zestig hypotheken gesloten, net zoveel als het aantal adviseurs. Je kunt dus stellen dat er bijna geen productie was. Dat moet dit jaar anders, want het is zonde dat we die markt laten liggen”.

Reageer op dit artikel