nieuws

Levensverzekeraar Aspecta actiever in Nederlandse markt

Archief

De Luxemburgse levensverzekeraar Aspecta gaat meer werk maken van de afzet van zijn producten in de Nederlandse markt. De maatschappij wil begin volgend jaar met nieuwe premiebetalende levenpolissen komen.

Aspecta Assurance International Luxembourg, zoals de naam van de maatschappij voluit luidt, is sinds dit voorjaar in ons land actief. De verzekeraar, dochteronderneming van de Duitse HDI-groep en daarmee een zusterorganisatie van schadeverzekeraar Hannover International Insurance in Rotterdam, oefent haar activiteiten hier uit op grond van de zogeheten notificatieprocedure: het toestaan van grensoverschrijdende dienstverlening onder de verantwoordelijkheid van de eigen nationale toezichthouder.
Koopsomproducten
Aspecta zet nu nog alleen beleggingsgebonden koopsomproducten (Basket Fonds 1000Plus en Zenith) af. Het koopsomproduct, met en zonder winstdeling, kent een minimuminleg van e 5.000; de instapkosten bedragen maximaal 6% en de looptijd is vrij. De premies worden belegd in vijf internationale fondsen.
Zenith is een fondsgebonden garantieproduct. Die garantie bedraagt: 100% van het kapitaal op de einddatum, daar bovenop 100% van de hoogst geconstateerde fondswaarde tussen 27 september 2002 en 27 juni 2003, en 50% van de hoogst geconstateerde fondswaarde op de vervaldatum. De minimuminleg van dit garantieproduct bedraagt e 10.000. De instapkosten zijn 6% en de looptijd is acht jaar.
Begin volgend jaar wil Aspecta twee premiebetalende producten naar Nederlands recht introduceren: een kapitaalverzekering Eigen Woning en een premiebetalende kapitaalverzekering box 3.
Intermediair
De levenproducten distribueert Aspecta in ons land via het intermediair. “We hebben samenwerkingsovereenkomsten gesloten met 35 tussenpersonen”, zegt commercieel directeur Olaf Breijder, die verantwoordelijk is voor de activiteiten in ons land. “Dat aantal is uiteraard nog groeiende.”
Voor het werven van tussenpersonen voor een agentschap van Aspecta werkt Breijder samen met de Belgische contactpersoon Pieter de Graaf. Hij verzorgt op freelance-basis de algemene informatieverstrekking over Aspecta naar het intermediair.
Over de nieuwe productie kan Breijder nog niets concreets zeggen. “Feitelijk zijn we pas twee maanden geleden begonnen met de acquisitie. Op dit moment kunnen we dus nog niet spreken over een significant premie-inkomen.”

Reageer op dit artikel