nieuws

Levenproductie Delta Lloyd gaat omhoog

Archief

Delta Lloyd heeft in het eerste kwartaal een behoorlijke stijging van de nieuwe productie van levens- en pensioenverzekeringen laten zien.

Dat blijkt uit het eerste kwartaalbericht van moeder Aviva. Delta Lloyd zelf geeft geen kwartaalcijfers en licht evenmin de cijfers van het moederbedrijf toe. Volgens Aviva bedroeg de totale nieuwe levenproductie in Nederland (incl. België en Luxemburg) in de eerste drie maanden van dit jaar e 161 mln: een stijging van 25%.
De koopsomproductie lag 24% hoger op e 143 (115) mln, waarvan e 65 (36) mln individuele levenpolissen. Die stijging is voornamelijk toe te schrijven aan de verkoopcijfers van de Belgische bank Nagelmackers. De verkoop van polissen tegen periodieke premiebetaling steeg met 29% tot e 18 (14) mln.
Cijfers over schade- en zorgverzekeringen geeft Aviva niet. Wel blijkt dat de nieuwe inleg in beleggingsfondsen in ons land met 10% is gestegen tot e 27 mln. Verder bedroeg de nieuwe productie van joint-venture ABN Amro Verzekeringen in het eerste kwartaal e 60 mln.

Reageer op dit artikel