nieuws

Levenproduct van Aegon Nabestaandenzorg

Archief

Aegon Nabestaandenzorg heeft het assortiment uitvaartverzekeringen uitgebreid met het InkomensOpvangPlan. Het product heeft drie losse modules, die uitkeringen ineens of periodiek moeten zorgen voor de nodige financiële armslag bij nabestaanden.

“Hiermee krijgt de draai die de business-unit maakt van uitvaartverzekeraar naar verzekeraar van totale financiële zorg voor nabestaanden verder vorm”, zo laat directrice Astrid-Odile de Visser weten. Aegon Nabestaandenzorg – een resultaat van NVG Uitvaart, LPU en de begrafenispolissen van Aegon Particulieren – kende tot nu toe alleen de polissen Aegon UitvaartZorg (een natura-uitvaartpolis) en Aegon UitvaartkostenPlan (een kapitaalverzekering).
Het InkomensOpvangPlan is opgebouwd uit drie, los van elkaar te sluiten modules. De eerste, Directe Zorg, levert met een tijdelijke risicoverzekering een uitkering ineens op voor de nabestaanden. De module InkomensBehoud biedt de mogelijkheid om met een uitkering ineens óf periodiek het inkomensniveau van nabestaanden op peil te houden. De derde module, Aanvulling ANW, betreft een risico-termijnverzekering, bedoeld om een eventuele ANW-uitkering aan te vullen, bijvoorbeeld als het jongste kind 18 jaar wordt.
Aegon begeleidt de introductie van het product bij tussenpersonen met een campagne, advies- en offertesoftware en een internettoepassing voor het aanvragen, wijzigen en printen van polissen.

Reageer op dit artikel