nieuws

Letselschaderegelaars kunnen nu ‘eerder’ bij NIS terecht

Archief

Het NIS, vereniging van personenschaderegelaars, heeft zijn lidmaatschapsvereisten versoepeld. Om (aspirant)lid te kunnen worden, dient men minimaal één jaar (was vijf jaar) als letselschade-expert werkzaam te zijn.

Behalve een jaar werkervaring in de letselschade dienen kandidaat-leden geslaagd te zijn voor de M&S-modulen Aansprakelijkheidsrecht en Personenschade danwel (en dat is een tweede verspoeling) aan te tonen dat zij een minimaal gelijkwaardig kennisniveau hebben. Zo zal bijvoorbeeld een jurist die het civielrecht uitgebreid bestudeerd heeft tijdens zijn rechtenstudie niet meer gedwongen zijn om nog examen te doen voor het moduul Aansprakelijkheidsrecht van de opleiding M&S.
Het staat overigens ter beoordeling van de Toelatingscommissie of en in hoeverre er sprake is van een gelijkwaardige opleiding.
Bij het NIS zijn ruim 250 personenschaderegelaars aangesloten. Zij werken in dienst van verzekeringsmaatschappijen, rechtsbijstandverzekeraars, de ANWB, de Rechtskundige Dienst van de FNV, expertisebureaus of als zelfstandige. Voor meer informatie: www.letselschaderegelaars.nl.

Reageer op dit artikel