nieuws

Legio Lease

Archief

“In uw commentaar in AM 9 (26 april) gaat u wel erg kort door de bocht. Natuurlijk brengt beleggen risico’s met zich mee en kan men niet de aanbieder zonder meer de schuld geven van slechte resultaten in mindere tijden. Wat echter voor deze producten wel zeer waar is, is dat vele aanbieders van deze producten de klanten zand in de ogen strooien met prachtige verhalen over enorme rendementen en vele hele en halve onwaarheden. Deze aanbieders zijn veelal rasverkopers die via de hypotheek binnen komen en vervolgens product op product stapelen.

Momenteel ben ik bezig met een gezin dat op deze wijze is geadviseerd. De ‘adviseur’ gooide een negen jaar bestaande spaarhypotheek eruit en sloot een nieuwe, veel hogere hypotheek. Voor het extra geld werden twee contracten bij Legio Lease gesloten, met een eerste (directe) storting van ( 9.000, hetgeen de rente is voor de komende vier jaar. Daarna moet tot en met het 10e jaar bij tegenvallende rendementen maandelijks worden betaald. Verder is een overlijdensrisico gesloten die veel duurder is dan de lopende, vanwege de hogere leeftijd en een beleggingsrekening bij Stad Rotterdam met een prognoserendement van 10,5% (!) en een IVM beleggingsrekening waarbij gemakshalve ook met 10,5% rendement gerekend is.
Dit gezin had vertrouwen in de ‘adviseur’ en heeft niet eens in de gaten gehad dat het is opgescheept met grote beleggingsrisico’s en overdreven rendementsprognoses. Natuurlijk zult u zeggen dat zij overal voor hebben getekend. Dat is ook zo, maar dat is hoe dom dat ook klinkt, op dat moment in vertrouwen gegaan.
U moet eens weten hoe deze adviseurs door Legio Lease en Stad Rotterdam worden beschermd. De klant kan nergens terecht. Ik ben overal geweest, maar de klant wordt overal afgewimpeld. Ik heb nog overwogen om naar Radar, Pieter Storms, enzovoort te stappen, maar dan komt onze gehele beroepsgroep weer slecht in het nieuws, terwijl er meer goeden dan slechten onder ons zijn. Ook u gaat er van uit, dat iedereen overal verstand van moet hebben. Dat is echter in het geheel niet waar. Wij moeten onze relaties beschermen tegen hun onwetendheid en aan onze zorgplicht voldoen.”
Co Limmen, Lands Advies, Beverwijk

Reageer op dit artikel