nieuws

Legal wint en NN verliest bij IG&H

Archief

Legal & General is ook in het performance-onderzoek van IG&H beoordeeld als ‘de beste levensverzekeraar van 2002’. Eerder waardeerden de leden van de NVA, NBVA en DAK de dienstverlening van Legal & General als beste. Grote verliezer in het IG&H-onderzoek Leven is Nationale-Nederlanden.

De algehele waardering voor de dienstverlening van Legal & General is voor het tweede achtereenvolgende jaar iets afgenomen. Toch blijft de Hilversumse maatschappij de nummer één. De tweede plaats wordt door de IG&H-tussenpersonen verrassend toebedeeld aan Falcon, dat op het punt van de buitendienst zelfs het hoogst wordt gewaardeerd. Falcon, in 2000 ook al tweede, passeert Zwolsche Algemeene. Hooge Huys en De Amersfoortse completeren de top-5, ten koste van Amev en Levob.
Opvallende verbeteringen zijn er voor ‘de buitenlanders’ Zurich, AXA en Zwitserleven. De buitendienst van AXA scoort zelfs een tweede plaats, maar staat in de totaalrangschikking, net als Zurich, in de middenmoot. De verbetering van Zwitserleven is evenmin reden voor een feestje, want de maatschappij staat nog op twee na onderaan. De rode lantaarn is overgedragen aan het bescheiden levenbedrijf van Klaverblad. Niet zozeer vanwege diens administratie, maar wel vanwege de matige (commerciële) ondersteuning van tussenpersonen.
In de algehele rangschikking houdt Klaverblad nog net Nationale-Nederlanden van de laatste positie af. Bij de onderste vijf zijn verder Stad Rotterdam en Generali te vinden. Tussenpersonen beoordelen de administratie van NN als de slechtste van alle levensverzekeraars.

Reageer op dit artikel