nieuws

Legal verwacht verdere premiegroei

Archief

Legal & General heeft de omzet uit premiebetalende posten vorig jaar met 21% verhoogd. Voor het lopende jaar verwacht de maatschappij hier wederom groei “met dubbele cijfers”.

De productie van periodieke premies is vorig jaar uitgekomen op e 16,4 (13,5) mln. In het slotkwartaal bleef de omzet uit premiebetalende posten stabiel op e 3,8 (3,7) mln.
In dat laatste kwartaal heeft Legal & General de productie uit koopsompolissen met 14% verhoogd tot e 27,2 (23,8) mln. Terwijl over heel 2002 de koopsomproductie juist daalde met 11% tot e 133 (149) mln.
De Hilversumse levensverzekeraar wil, in afwachting van de cijfers van het Britse moederconcern, nog geen uitspraak doen over het resultaat. De recordwinst van 2001, groot e 12,4 mln, zal gezien de slechte beleggingsresultaten niet worden overtroffen.

Reageer op dit artikel