nieuws

Legal verwacht dit jaar verdubbeling premieomzet

Archief

Legal & General handhaaft haar verwachting dat de brutopremie-omzet dit jaar zal worden verdubbeld. De maatschappij houdt vooral rekening met extra productie van individuele aanvullende pensioenpolissen.

De omzet van levensverzekeraar Legal & General is in het derde kwartaal van dit jaar met 12% gestegen tot e 28,4 (25,4) mln. Aan koopsommen werd voor e 23,7 (22,1) mln gesloten, een groei van 7%. De premiebetalende posten stegen met 39% tot e 4,6 (3,3) mln.
De sterke groei zegt Legal & General te danken aan haar nieuwe Lifestyle-tarief voor risicoverzekeringen. Dit tarief is beschikbaar voor consumenten met een inkomen vanaf e 50.000 per jaar of een vermogen van minimaal e 250.000. “De nieuwe productie van overlijdensrisicoverzekeringen op basis van dit tarief is met ruim 85% gestegen”, aldus de directie.
Rokers
In het kader van het promoten van een gezondere levensstijl heeft Legal & General onlangs in het Kurhaus in Scheveningen de Niet-Rokenprijs 2002 uitgereikt.
Tevens publiceerde de maatschappij ter gelegenheid daarvan een brochure (‘Roken onder vuur’) over de nadelige effecten van roken op het sterfterisico. Onder meer wordt daarin aangegeven dat rokers 445% meer kans hebben op longkanker als niet-rokers. Voor slagaderlijke ziekten is de sterftekans 150% hoger, aldus de maatschappij.
Directeur Arno Dolders benadrukt dat rokers daarom hogere premies moeten betalen voor hun overlijdensrisicoverzekering dan niet-rokers. “Het is niet juist voor deze groepen eenzelfde premie te vragen. Ik zou me zelfs kunnen voorstellen dat ziektekostenverzekeraars onderscheid gaan maken in de premies voor rokers en niet-rokers.” De brochure van de maatschappij zal onder consumenten worden verspreid via onder meer het intermediair.
Directeur Arnold Dolders van Legal & General heeft zojuist het eerste exemplaar van de brochure ‘Roken onder vuur’ overhandigd aan Els Borst, oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reageer op dit artikel