nieuws

Legal & General looft Niet-Roken Prijs uit

Archief

Legal & General reikt op 31 mei (de ‘wereld niet-rokendag’) een Niet-Roken Prijs uit aan een persoon of instelling die zich inzet voor de preventie of het tegengaan van roken.

Niet-rokersclub Defacto – voorheen Stivoro – helpt de verzekeraar bij de selectie van een prijswinnaar. De gelukkige kan een geldbedrag van e 11.344,51 tegemoet zien. Legal zegt de prijs te hebben ingesteld, omdat het zich maatschappelijk verantwoordelijk voelt voor de preventie en het stoppen van roken.
Verder zegt de maatschappij de eerste te zijn geweest die in Nederland in premies onderscheid heeft gemaakt tussen rokers en niet-rokers. Die laatste claim is onjuist: zo voerde Zwolsche Algemeene al in 1973 niet-rokerstarieven in levenpolissen. Legal & General begon pas in 1984 met de verkoop van levensverzekeringen (inclusief de niet-rokerstarieven) in ons land.

Reageer op dit artikel