nieuws

Lefèvre helemaal uit AXA-organisatie

Archief

Pierre Lefèvre, tot voor kort directievoorzitter van AXA Nederland, heeft de AXA-organisatie verlaten.

Lefèvre (46) is eerstverantwoordelijke geworden van de Britse vestiging van het Franse concern Groupama. Deze onderlinge verzekeraar, na inlijving van de maatschappij GAN een top-drie verzekeraar geworden in Frankrijk, was vorig jaar goed voor een premie-omzet van ruim e 11 mld. Het Britse filiaal behaalt met schadeverzekeringen e 0,8 mld premie. Groupama heeft ruim dertigduizend mensen in dienst en ruim acht miljoen klanten.
Lefèvre stapte in januari vrij onverwacht op bij AXA Nederland. Volgens de officiële lezing werd hij na drieëneenhalf jaar teruggeroepen door AXA Royal Belge, van waaruit hij zou zijn gedetacheerd. Zijn opvolger Jan van den Berg sprak eerder tegen (zie AM 5, pag. 35) dat het vertrek van Lefèvre iets te maken had met tegenvallende resultaten van AXA in Nederland en de Shell Polis.
Pierre Lefèvre.

Reageer op dit artikel