nieuws

Leasetekort bij Dexia ruim half miljard

Archief

Houders van aandelenleasecontracten van Dexia Bank Nederland (voorheen Legio Lease) hebben een gezamenlijke schuld van meer dan een half miljard euro.

Het gaat om een tekort aan zekerheden voor contracten met terugbetaling, waarbij de klanten niet positief hebben geantwoord op het commerciële aanbod dat Dexia hun in de lente heeft gedaan. Hun gezamenlijke tekort bedroeg aan het einde van het derde kwartaal e 572 mln. De totale voorziening die Dexia heeft getroffen voor mogelijke schadeclaims in verband met aandelenlease is e 478 mln; dat saldo was eind vorig jaar al bereikt.
Dexia Bank Nederland had eind september voor e 3,6 mld uitstaan aan aandelenleasecontracten. De productie van dergelijke producten is al enige tijd geheel stopgezet.

Reageer op dit artikel