nieuws

LAR verbreekt verloving met DAS

Archief

LAR Rechtsbijstand gaat bij nader inzien geen fusie aan met DAS. Besloten is om ook niet met een ander te fuseren.

LAR Rechtsbijstand is het Nederlandse bijkantoor van LAR België, een dochter van Winterthur België. Het bijkantoor zou fuseren met DAS, maar de plannen zijn in een vergevorderd stadium afgeketst. “We zijn niet tot overeenstemming gekomen”, zegt Paul Langemeijer voorzichtig. Langemeijer is sinds eind vorig jaar interimmanager van het Nederlandse LAR-kantoor. Hij zegt te zijn aangesteld omdat directeur Wim Schoutissen ziek is. Op de vraag of Schoutissen nog terug komt, zegt hij: “Daar ga ik wel van uit.” Langemeijer zegt van de onderhandelingen met DAS niet veel af te weten. “Dat was voor mijn tijd.” Wel weet hij dat DAS met een fusievoorstel bij LAR heeft aangeklopt en niet andersom.
DAS wil over de afgesprongen verloving niets zeggen. Dat zou contractueel vastliggen. Inmiddels hebben partijen de betreffende aanmelding bij de mededingingsautoriteit NMa ingetrokken.
Volgens Langemeijer wil LAR België bij nader inzien niet van het Nederlandse kantoor af. “Er zijn absoluut geen plannen voor een andere fusie. Het kantoor blijft bestaan.”
LAR had in 2000 een premie-komen van e 6,5 mln en een nettowinst van e 0,14 mln.

Reageer op dit artikel