nieuws

Landstad failliet

Archief

Landstad Financiële Planning & Pensioenen in Nieuwegein is failliet verklaard.

De vijf personeelsleden zijn kortgeleden overgegaan naar Landstad Assurantiën in IJsselstein. Dit is een eenmanszaak die op naam staat van de 54-jarige Willem Nieuwhoff, tevens één van de aandeelhouders van Landstad in Nieuwegein. Landstad in Nieuwegein is overigens een vennootschap naar Brits handelsrecht.
Het faillissement is aangevraagd door de verhuurder van het kantoorpand van Landstad, die een vordering heeft van e 31.000. Volgens curator De Wendt zal dit bedrag met achterstallige sociale verzekeringspremies, loonbelasting en schulden aan derden nog flink oplopen. Landstad leed in 2001 een jaarverlies van bijna een ton en had eind december van dat jaar een negatief eigen vermogen van e -71.500. Destijds waren er nog zeven mensen in dienst van Landstad.

Reageer op dit artikel