nieuws

Labels ING worden ‘voorlopig’ gehandhaafd

Archief

Nationale-Nederlanden, Postbank, RVS, Westland/Utrecht, Movir en Regio Bank zeggen voortaan “onderdeel van ING Groep” te zijn. De labels zelf blijven bestaan…voorlopig.

“Aangezien de bestaande labels een belangrijke commerciële waarde vertegenwoordigen blijven zij in de beoogde structuur voorlopig gehandhaafd en zullen de huidige juridische eenheden vooralsnog blijven bestaan.” Dat zegt het bestuur van ING Nederland in een persbericht over de intensievere samenwerking van de bedrijfsonderdelen. Die samenwerking was eind vorig jaar overigens al bekendgemaakt (zie AM 24 van 2001, pag. 32).
Het nadrukkelijke voorbehoud van de woorden voorlopig en vooralsnog is volgens woordvoerder Peter Jong bewust gemaakt. “Wereldwijd wordt de switch gemaakt naar het merk ING. Nederland heeft daarin een aparte positie, omdat bijvoorbeeld Nationale-Nederlanden en Postbank heel sterke merken zijn. Je kunt je afvragen wat de toegevoegde waarde is van ING.” In de toekomst wordt het gewicht van de toevoeging ‘Onderdeel van ING Groep’ wellicht toch uitgebreid. “Maar dat is nu niet aan de orde”, aldus Jong.
ING zegt de vorming van vier nieuwe divisies te hebben afgerond. Onder ‘Retail’ vallen Postbank, RVS en de retailactiviteiten van ING Bank en CenE Bankiers, terwijl onder ‘Wholesale’ die activiteiten van ING Bank, ING Lease en ING Corporate Clients vallen. Andere divisies zijn ‘Operations/IT’ en ‘Intermediair’. Onder de laatste vallen NN, Movir, Westland/Utrecht, Regio Bank en de intermediaire activiteiten van ING Bank en Postbank. De divisies worden aangestuurd door: Retail, Ludo Wijngaarden (Postbank Particulieren); Wholesale, Jan Zegering Hadders (Westland/Utrecht); Intermediair, Bert Richaers (NN); Operations/IT, Henk Kruidenier (voorheen chief operations officer ING Bank). Dick Boot (ING Bank) doet de financiën van het bestuur ING Nederland, terwijl de leiding in handen is van voormalig NN-topman Durk Brands.

Reageer op dit artikel