nieuws

Laatste regiokantoren Amev sluiten deuren

Archief

Vorige maand zijn de regiokantoren van Amev in Zwolle en Eindhoven gesloten. Van de zes medewerkers die daar nog werkzaam waren, zijn er twee overgegaan naar het Amev-hoofdkantoor in Utrecht.

Met de sluiting zijn de laatste regiokantoren van Amev verdwenen. “De afgelopen jaren zijn heel veel activiteiten gecentraliseerd”, zegt woordvoerster Annemarie Goede. De ondersteuning van de accountmanagers, die voorheen in de regio plaatsvond, gebeurt nu vanuit Utrecht. Bovendien wordt al voor een groot deel digitaal gecommuniceerd via Cockpit.
In de twee regiokantoren waren nog zes medewerkers werkzaam. “Het aantal medewerkers is de laatste jaren al flink afgebouwd”, aldus Goede. “Twee mensen zijn verhuisd naar de hoofdvestiging in Utrecht en de resterende vier hebben een andere baan gevonden via het sociaal plan binnen Fortis.”
Regiogebonden activiteiten als cursussen, opleidingen en workshops blijven regionaal plaatsvinden. “En verder is met Cockpit de afstand met de tussenpersonen al verkleind. Voor het intermediair is er dus eigenlijk niet veel veranderd”, zegt Goede.
De regiokantoren van Amev in Haarlem en Rotterdam waren al eerder gesloten.

Reageer op dit artikel