nieuws

Kuiper heeft zijn jacht

Archief

Kuiper heeft zijn jacht

Een lang gekoesterde wens van de Heerenveense assurantieman Jaap Kuiper is in vervulling gegaan: een eigen Fries Jacht. Met een ferme klap doopte zijn schoonmoeder het vaartuig ‘Hendrickje’ op de werf van Pier Piersma in Heeg. In één keer ging de traditionele fles champagne kapot op het anker.
Even later ging het 7,5 meter lange schip, verfraaid met houtsnijwerk van de Sneker ambachtelijke houtbewerker Kees van der Veen, onder luid applaus te water, kon alle bagage aan boord gebracht worden en na een laatste groet voeren Kuiper, zijn echtgenote Gea en enkele gasten naar thuishaven Terherne; op de motor weliswaar want het woei te hard om de haven zeilend te verlaten.
Jaap Kuiper heeft een voorliefde voor het varend en rijdend erfgoed. In zijn garage zijn een Morgan (zijn vierde al), een Princess Van de Plas en een Bentley te vinden. Maar ook oude schepen hebben zijn interesse. Zo verleent hij ieder jaar hand- en spandiensten bij het SKS-skûtsjesilen en sponsort hij de Brandarisrace naar Terschelling.
Kuiper zal het jacht niet alleen privé gebruiken. Hij wil de ‘Hendrickje’, overigens de vrouwelijke vorm van de naam van wijlen zijn schoonvader Hendrik Dijkstra, ook inzetten voor relatiemarketing. Aan boord van een dergelijk schip op de Friese meren zal zaken doen zeker succesvol zijn, zo vertrouwt hij.
Mevrouw Tine Dijkstra-Rouwkema slaat de fles champagne kapot op de ankerstok van de ‘Hendrickje’; links Jaap Kuiper.
Branchegenoten en hun hobby
Niet alleen Jaap Kuiper kwam afgelopen maand met zijn hobby’s in de publiciteit. Zo bracht de Volkskrant een portret van Anton Vanden Bol, de topman van Hypotheek Visie. “In mijn garage staan een paar klassiekers, die ik nog moet opknappen. Vroeger kluste ik als kwajongen bij in garages. Met een Jaguar E-Type rij ik nauwelijks 1.000 kilometer per jaar. Zakelijk rij ik BMW, privé Volvo of Alfa.”
Wat Jan Muller (De Leeuw Adviesgroep) zakelijk rijdt, weten we niet zo gauw, maar privé heeft hij als favoriet een BMW, een motor wel te verstaan. Uit de jongste ‘Bavam Balans’ blijkt dat Muller per jaar zo’n twintigduizend kilometer wegtuft. Deze maand is Scandinavië het reisdoel van Muller op zijn BMW K1200 LT. “Een tocht van tienduizend kilometer, helemaal naar de Noordkaap, dwars door de leegte van Finland en Zweden. Ik kan niet wachten om weg te mogen.”
Ewald Kist als intelligente agent
ING-topman Ewald Kist is door het bedrijf Interplein omgebouwd tot intelligent agent. Nee, geen 007, maar een virtueel persoon aan wie de medewerkers van ING vragen over hemzelf en het bedrijf kunnen stellen via de website www.inglabels.com. Zittend op een stoel beantwoordt hij de vragen van bezoekers van de website. Als hij zelf het antwoord niet weet, worden alle sites van ING in binnen- en buitenland doorzocht en wordt een overzicht gegeven van de meest relevante sites waar het antwoord te vinden is.
Interessante vraqen die niet in het kennissysteem van Ewald Kist zijn opgenomen, worden voorgelegd aan de topman. Zijn antwoorden worden vervolgens toegevoegd aan het kennissysteem.
Intermediair op ZAfari
De Zwolsche Algemeene (ZA) hield begin deze maand een zogeheten ZAfari ter promotie van het Verzekerd Wonen Pakket. Tussenpersonen en hun kinderen werden onthaald op een leerzame speurtocht in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Twee op de drie uitgenodigden hadden positief gereageerd op de mailing voor deze ZAfari.
Interpolis wint bij Numerando
Aan het tweede Numerando Badmintontoernooi is door niet minder dan 28 teams met vier of vijf spelers deelgenomen. De ruim 125 spelers en circa 50 supporters konden in de Bilthovense sporthal genieten van wedstrijden op drie niveaus. In de finale van poule A (professionals) won Interpolis van Nieuwe Hollandse Lloyd. In poule B (gevorderden) won Royal van een ander team van Nieuwe Hollandse Lloyd en in poule C (recreanten) was Aegon te sterk voor Amev. Lex Versteeg van Numerando gaf de garantie, dat volgend jaar de derde editie van dit toernooi zal worden gehouden.
Het winnende team van Interpolis.
Abseilen bij Ohra
De Luchtmobiele Brigade vroeg kortgeleden bij Ohra of men het hoofdkantoor mocht gebruiken voor een oefening abseilen. Zo’n veertig militairen kwamen naar beneden, voorafgegaan door ongeveer twintig Ohra-medewerkers die mochten ‘voorglijden’.
Verzekeraars ‘not keen’ op Keane
Het voortijdige vertrek van de Ierse voetbalvedette Roy Keane uit Japan/Korea kan verzekeraars veel geld gaan kosten. In de eerste plaats vanwege de vele door teleurgestelde fans kapot gemaakte en met graffiti besmeurde reclameborden waarop de aanvoerder van het Ierse nationale voetbalelftal op grote schaal in zijn vaderland het merk 7Up aanprijst.
Daarnaast zal de frisdrankfabrikant proberen de aanzienlijke schade te verhalen voor het noodgedwongen stopzetten van de uiterst kostbare reclamecampagne, waarbij alleen de voetballer een honorarium van £ 500.000 tegemoet kon zien. Deskundigen verwachten dat 7Up goede kans van slagen heeft, omdat dit soort polissen doorgaans dekking bieden bij overlijden of wangedrag van een hoofdrolspeler.
Aan juristen de schone taak om aan te tonen dat het wegsturen van Keane door zijn trainer na een ruzie als wangedrag kan worden aangemerkt. Zeker is in elk geval dat de betrokken verzekeraars niet erg blij zijn met de voetballer. ============ VIJFDE KOLOM NN blijft in elk geval kien op het volgende WK

Reageer op dit artikel