nieuws

Kritische Kamervragen over zelfregulering

Archief

De Kamerleden Staf Depla en Tineke Witteveen (PvdA) stellen vraagtekens bij de zelfregulering in assurantieland. Vooral het aan de laars lappen van de NVA-eis om aandelenbelangen van verzekeraars in assurantiekantoren op briefpapier te vermelden, is de politici in het verkeerde keelgat geschoten.

In de vragen aan minister Zalm van Financiën verwijzen Depla en Witteveen naar drie artikelen uit de laatste editie van AssurantieMagazine. Daaruit blijkt onder meer dat 90% van de NVA-leden zich niet houdt aan de eis om aandelenbelangen op briefpapier te melden. Verder stelde de Stichting Implementatie Gidi daarin dat zij niet kan controleren of tussenpersonen vanaf 1 januari 2003 aan alle Gidi-eisen voldoen.
De PvdA-leden vragen de minister wat hij van deze conclusies vindt, “mede in het licht dat de financiële sector in het algemeen zelfregulering boven wetgeving prefereert”. Ze vinden dat deze “negatieve signalen” bijdragen aan de wenselijkheid van wettelijke maatregelen ten aanzien van het toezicht op assurantietussenpersonen.

Reageer op dit artikel