nieuws

Krediet Groep Nederland zet reiskrediet in de markt

Archief

Met de Rivièra Credit Card biedt Krediet Groep Nederland (KGN) uit IJsselstein vanaf deze maand een kredietproduct aan waarmee klanten hun reis kunnen afbetalen. De kredietbemiddelaar werkt hiervoor samen met touroperator Q International en Comfort Card (Royal Bank of Scotland).

Landelijk wordt bij twee miljoen adressen een folder verspreid; het aanvragen van de creditcard kan op de site www.rivieracredit.nl of met aanvraagformulieren bij de aangesloten reisbureaus. Midden jaren negentig was KGN-eigenaar Jan Kees van de Ridder al actief met het aanbieden van reiskrediet. Dat ging toen nog onder de naam Mavu Financieringen, dat later werd verkocht aan DSB.
Het initiatief, een samenwerking met D-reizen, werd echter gestaakt. “Voor ons was het wel een succes, maar de bottleneck zat ‘m erin dat reisadviseurs het krediet aan de man moesten brengen. In een paar filialen ging dat goed, maar het overgrote deel van de adviseurs vond het verkopen van een reiskrediet te moeilijk”, zegt Van de Ridder. Door het kredietproduct nu via een internetsite aan te bieden, hoopt hij meer klanten te werven. Vanaf komende week is ook op de sites van de voorlopig vijf deelnemende reisbureaus een button actief waarmee bezoekers de Rivièra Card kunnen aanvragen. Daarnaast is bij de reisbureaus een folder verkrijgbaar waarmee het krediet kan worden aangevraagd.
Volgens Van de Ridder bestaat er in de reiswereld genoeg behoefte aan reizen op afbetaling. “Er zijn heel veel mensen die een vakantie niet direct kunnen financieren. Met onze creditcard kan iemand die in de winter op vakantie gaat, de reis betalen als hij zijn vakantiegeld heeft ontvangen.” Het creditcard-concept is uitgewerkt door Comfort Card, een dochter van Royal Bank of Scotland. In het eerste kwartaal denkt Van de Ridder circa tweeduizend Rivièra-cards te kunnen uitzetten.
KGN bemiddelt verder in schadeverzekeringen en hypotheken. “Dat gaat erg goed”, aldus Van de Ridder. “De kredietmarkt is sinds jaar en dag goed en daarnaast sluiten we relatief veel hypotheken. We hebben tot nog toe ruim vierhonderd hypotheken gesloten. Dat is niet slecht voor een bijproduct. Op schadegebied brengen we de meeste verzekeringen onder bij Hooge Huys.”
KGN denkt de komende drie maanden zo’n tweeduizend reiskredieten te kunnen slijten.

Reageer op dit artikel