nieuws

Krantz & Polak neemt TGN over

Archief

Contra-expertisebureau Krantz & Polak Resolve heeft de Taxatie Groep Nederland (TGN) overgenomen. TGN gaat zich binnen het bedrijf onder de naam EGN Marine toeleggen op de zogeheten ‘natte contra-expertise’.

TGN was eigendom van Willem van der Plas, die tevens eigenaar is van Expertise en Taxatie Bureau Hoofddorp. In dit bedrijf gaan de drie motorrijtuigenexperts van TGN aan de slag. Directeur Otto Smits blijft als adviseur werkzaam voor EGN Marine.
Krantz & Polak is uitsluitend op contra-expertise gericht. “Met EGN gaan we ons vooral richten op de natte expertise: binnenvaart, pleziervaart en zeevaart”, zegt Eric Horssius, eigenaar van Krantz & Polak. “Het fenomeen contra-expertise is in die wereld vrij nieuw. Er is op het gebied van vaartuigen geen clausule, zoals bij brandverzekeringen, dat je als verzekerde recht hebt op je eigen expert.”
Volgens Horssius is de verwachting dat over een paar jaar ook voor brandverzekeringen niet meer automatisch geldt dat de kosten van een eigen expert door de verzekeraar worden betaald. “Dan komen, net als bij vaartuigenpolissen, de kosten van een eigen expert voor rekening van de verzekerde. Wij willen met EGN Marine alvast ervaring gaan opdoen met deze manier van werken. Overigens zijn de huidige ervaringen dat de meeste verzekerden daar geen probleem mee hebben.” De twee kantoren van TGN in Weurt en Leiden blijven geopend. “In Weurt willen we ons gaan concentreren op pleziervaart en in Leiden op de professionele scheepvaart en de offshore.”
Bij Krantz & Polak werken 12 mensen, die zich voornamelijk bezighouden met contra-expertise op brand- en variagebied. “We doen geen motorrijtuigen en geen letselschade”, aldus Horssius.
TGN
TGN is de doorstart van de Expertise Groep Nederland (EGN), die eind 2000 failliet ging. Eigenaar/directeur Otto Smits verkocht zijn aandelen aan Willem van der Plas en ging met acht medewerkers verder in Leiden en Weurt. “Dat is echter een fiasco geworden; onze enige opdrachtgever was Ohra en dat hield op toen het Delta Lloyd-concern alle expertiseopdrachten ging onderbrengen bij CED. Ik was van plan om het bedrijf op te doeken, maar Krantz & Polak bleek bereid om TGN over te nemen”, zegt Smits.

Reageer op dit artikel