nieuws

Kort geding Octras versus Octas

Archief

Octras Raadschap in Sneek heeft een kort geding aangespannen tegen het detacheringsbureau Octas Finance in Amsterdam. Inzet van de procedure is het gebruik van de handelsnaam die tot verwarring zou kunnen leiden.

Octras Raadschap claimt de oudste rechten te hebben op het gebruik van zijn handelsnaam. Het Friese assurantiebedrijf (vijftien medewerkers) is sinds 1998 actief in de financiële dienstverlening aan particulieren en bedrijven.
Directeur-eigenaar Willem de Haas (37) vreest voor verwarring bij zowel klanten als verzekeraars. “Vanuit onze vestiging in Sneek zijn we door heel het land actief. Verder bemiddelen we niet alleen in financiële diensten, maar doen we ook aan personeels- en beloningsadvies voor het midden- en kleinbedrijf.”
Ingebeeld
De Haas benadrukt dat zijn vrees niet ingebeeld is. “Octas detacheert bij verzekeraars, wij bemiddelen voor verzekeraars. Een e-mail gericht aan ons is al een keer bij Octas terechtgekomen. Ook zijn klanten van ons per ongeluk naar de website van Octas verwezen.” Pogingen van Octras om de naam van de concurrent te laten wijzigen of anders te laten spellen, zijn volgens De Haas “op niets uitgelopen”.
Het detacheringsbureau Octas Finance (zes medewerkers) is sinds september van dit jaar operationeel in het bank- en verzekeringsbedrijf. Directeur-eigenaar Norbert van ’t Loo (32) wil eerst het kort geding afwachten. Hij begrijpt de vrees voor verwarring niet. “Wij detacheren financiële mensen in de financiële sector, zoals banken en verzekeraars. Het bedrijf Octras Raadschap zou dus één van onze klanten kunnen zijn”, aldus Van ’t Loo. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel