nieuws

Koos van Est

Archief

Koos van Est, huismeester bij alarmcentrale Mondial Assistance in Driebergen, hielp collega Rachaela Flink, door als pechvogel te acteren in de eerste aflevering van Mijn Beroep, die RTL5 op zaterdag(avond) 16 november uitzond.

Vertel eens waar dit om ging
In die tv-serie worden beroepen belicht. In de eerste aflevering ging het om het werk van Mondial. Dat werd duidelijk gemaakt door het dagelijkse werk te volgen van Rachaela, die hier hulpverleenster is op het gebied van autoschade en autopech.
En jouw rol?
Om de praktijk te laten zien, was het nodig te filmen wat er gebeurt vanaf het moment dat iemand een auto-ongeluk heeft en contact opneemt met Mondial. In de voorbesprekingen die RTL5 met de leiding van Mondial had, bleek dat dit in scène gezet moest worden. De kans dat er op het juiste moment een ongeluk is en dat die persoon daarmee in beeld wil, is immers te klein. Onze leiding zei toen gelijk: “Dat moet Koos dan doen”.
Waarom jij?
Ik weet het eigenlijk niet. Ik praat makkelijk. En ik weet wat er hier om gaat, wat Rachaela doet en hoe de mensen die hulp nodig hebben, reageren. Ik hoefde dus niet, zoals een echte acteur, te worden ingepraat.
Hoe verliepen de opnamen?
Het ‘ongeval’ vond plaats op een weg tussen Driebergen en Zeist. Een beschadigde auto, die geleend was van een bergingsbedrijf, werd tegen een boom aangezet en daar moest ik bij gaan staan. Er waren drie RTL-mannen, een cameraman, een geluidsman en een regisseur. Ik zou bellen met Mondial zo van ‘ik sta hier’ en vervolgens zou alles als echt verlopen. Helaas deed het geleende mobieltje het niet en deed ik dus maar alsof, met pauzes en zo alsof de ander iets zei. “Nee ,met mij gaat het goed”, zei ik bijvoorbeeld.
En toen zag je jezelf op tv
Eerst hebben we op donderdagavond voor de tv-uitzending hier met z’n allen – pizza’s en drankjes er bij – de video bekeken die RTL ons had gegeven. We hebben erg gelachen. Vreemd om je eigen stem te horen. Ik merkte dat ik Amsterdamser praat dan ik dacht.
Veel reacties gehad?
Ik had het, behalve aan familieleden, niemand verteld. Maar veel mensen bleken me te hebben gezien. Op de voetbalvereniging dachten dat ze dat het echt mijn auto was geweest. Ik heb dat maar zo gelaten.
Pechvogel Koos kijkt hoe ‘zijn’ auto wordt opgehaald

Reageer op dit artikel