nieuws

Kooijmans wilde failliet IFC overnemen

Archief

Kooijmans Software, ontwikkelaar van het vergelijkingspakket Rolls, was in de markt om het failliete IFC (Diagnose, MrFinch, Wildbaan) over te nemen. Onderhandelingen met de curator waren in een vergevorderd stadium, maar ketsten op het laatste moment af. IFC heeft nu een doorstart gemaakt onder de naam IFC Systems.

Volgens directeur Henk Rijpstra van Kooijmans Software woog voor de curator het personeelsbelang zwaarder. “Er waren 25 mensen in dienst bij IFC Software en de andere onderdelen. Als ik IFC zou hebben overgenomen, had ik hooguit zeven medewerkers meegenomen. De personeelskosten van IFC drukken namelijk zwaar op de begroting. Guus Landheer garandeerde de werkgelegenheid.” Rijpstra is van mening dat Landheer van IFC Systems een levensvatbaar bedrijf kan maken. Hijzelf zou in ieder geval MrFinch verkocht hebben.
“Nu het zo gelopen is, ben ik wel van plan het IFC Systems zo moeilijk mogelijk te maken. Dat bedrijf heeft jarenlang geprobeerd via overstappremies klanten weg te halen bij Kooijmans. Datzelfde zullen wij nu ook gaan doen”, aldus Rijpstra.
Niet alleen Kooijmans Software was in de race om IFC over te nemen. Ook MoneyView was zeer geïnteresseerd. Vooral het vergelijkingspakket Diagnose, dat goed aansluit op de eigen vergelijkingssoftware, en Wildbaan Kenniscircuit konden zich verheugen in de belangstelling van MoneyView. MrFinch zou het overigens ook bij MoneyView niet gered hebben. “Dat zouden we stopgezet hebben”, aldus Bram Bloemberg van MoneyView Support. Bloemberg weet niet waarom de curator niet met MoneyView in zee is gegaan. “De curator heeft ons gemeld dat hij met een andere partij aan het verder praten was. We hebben uit de pers moeten vernemen dat dat Guus Landheer was.”
Doorstart
De activiteiten van IFC Software, Wildbaan (Kenniscircuit en Marketing) en MrFinch worden voortgezet door het nieuwe bedrijf IFC Systems. De meeste (circa 25) van de bij IFC betrokken werknemers kunnen hierdoor aan de slag blijven.
Door ook het faillissement uit te spreken over IFC Software, IT Maxima en Wildbaan (IFC Networks was al eerder failliet verklaard) heeft curator Ingwersen de weg vrij gemaakt voor een doorstart.
De directie van IFC Systems bestaat uit Guus Landheer en adjunct-directeur Hetty Hartman. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van Landheer, Harry Kah en enkele andere managers van IFC Systems. Harry Kah keert niet terug in het management van IFC Systems.

Reageer op dit artikel