nieuws

Kombin pakt Welke terug

Archief

Inkoopcombinatie Kombin heeft concurrent Welke een koekje van eigen deeg gegeven.

Welke verwees enige tijd geleden in haar advertentie naar de concurrentie door de namen van enkele inkoopcombinaties te verhaspelen. Bij Xtensive schoot de advertentie in het verkeerde keelgat, wat resulteerde in een rectificatie van Welke.
Kombin was evenmin gecharmeerd van de wijze waarop Welke de Zuid-Nederlandse organisatie had neergezet. Als reactie maakte Kombin een eigen advertentie waarin de tekening uit de Welke-advertentie is overgenomen, inclusief de tekst “Welke kant gaat U op?” en voorzien van bordjes met het opschrift ‘Kom d’r in’.
“Het is een eenmalige ludieke actie”, zegt Kombin-directeur Mario van der Vleuten. “Welke heeft in haar advertentie alle inkooporganisaties voor schut gezet. Dat doe je toch niet? Onze advertentie is een beetje flauwekul; we hebben nagebootst wat Welke heeft gedaan. We hebben er trouwens vooraf met hen over gesproken.”
De gewraakte advertentie van Welke
De reactie van Kombin

Reageer op dit artikel