nieuws

Kleiner intermediair krijgt eigen ‘oprit’ naar FDN

Archief

Tussenpersonen die consumptief krediet als bijproduct in hun assortiment hebben, kunnen nu ook gebruik maken van Financierings Data Netwerk (FDN). Speciaal voor hen is er een extra oprit: FDN FleX.

Levob, één van de bij FDN aangesloten maatschappijen, nam FDN FleX als eerste in gebruik. Ben Katgerman, manager Consumptief Krediet bij Levob, maakt de vergelijking met de autosnelweg: “Zie het netwerk van FDN als de snelweg voor de grote intermediairs. FDN FleX is een extra oprit voor assurantietussenpersonen die maximaal 25 aanvragen per jaar indienen”. Via die ‘oprit’ kan het intermediair met een beperkt consumptief pakket online aanvragen doen en de status ervan zelf volgen.
De tussenpersoon neemt voor de aanvraag contact op met de maatschappij en wordt geautoriseerd met een wachtwoord en een toegangscode. De aanvraaggegevens kunnen online worden ingevoerd in de database van de financieringsmaatschappij, waarna maximaal twee uur later de uitslag over de aanvraag wordt teruggestuurd.
FDN FleX levert zowel tussenpersoon als maatschappij voordelen op, stelt Katgerman. “Je snijdt een stuk papieren afhandeling af, en dat scheelt ons en de tussenpersoon een hoop werk. De aansluiting op FDN FleX is kosteloos, er zijn geen abonnementskosten aan verbonden en er wordt gewerkt met de bestaande FDN-infrastructuur.”
Floor Makelaardij, tevens assurantietussenpersoon, gevestigd in Baarn en Soest, is als eerste aangesloten op FDN FleX.
Branchebreed belang
Volgens Rob Kuijper, operationeel manager bij FDN, is FDN FleX voor de hele branche van belang: “Het is een betrekkelijk uniek automatiseringsconcept waarbij de aangesloten maatschappijen naast elkaar hun producten aanbieden. Deze oplossing zie je niet vaak in één en dezelfde branche. Hiermee onderkennen de FDN-maatschappijen dat deze gezamenlijke aanpak beter aansluit op de werkwijze van het intermediair. Deze heeft immers geen behoefte aan acht verschillende intranetten, maar wel aan een eigen, lokaal systeem. De assurantietussenpersoon met relatief kleinere volumes wordt nu niet langer geconfronteerd met installatieproblemen en maatschappijspecifieke software en kan zich meer richten op zijn eigen bedrijfsvoering.”
De applicatie is volledig georiënteerd op de XML-standaard en levert het intermediair volgens Kuijper een universele werkwijze terwijl maatschappijen zelf hun eigen specifieke gegevens kunnen blijven vragen. Binnenkort gaat een tweede FDN-maatschappij gebruik maken van FDN FleX. “Als de assurantietussenpersoon ooit heeft kunnen aangeven of zijn voorkeur uitgaat naar een branchebrede oplossing of een individuele maatschappij-oplossing, dan is het nu”, aldus Kuijper.

Reageer op dit artikel