nieuws

Klaverjassen en bijkletsen

Archief

Gert-Jan van Rijn, teamleider productmanagement en communicatie bij Delta Lloyd, klaverjast eens in de twee maanden met drie oud-collega’s uit zijn Zilveren-Kruistijd.

Wie zijn die collega’s?
Dennis van der Voort, die bij Zilveren Kruis onder meer op informatica en acceptatie werkte, en nu bij Pink Rocade zit. Sander Klint die telesales en levenacceptatie deed, en nu in Den Haag werkt bij De Poel pensioen- en financieel management. En levenacceptant Edwin Duivenvoorde, die sinds twee maanden bij tussenpersoon Spruit & Dobbelmannduin in Lisse werkt.
Wat deed jij bij Zilveren Kruis?
Ik werkte er al in mijn studententijd als freelancer: tefoonteam en zo. Na mijn diensttijd heb ik een jaar op de financiële administratie gezeten. Na een uitstapje van drie jaar bij een bakkerijbedrijf, ben ik teruggekomen op de afdeling arbeidsongeschiktheid. Een kleine afdeling van vijf mensen voor tweeduizend polissen. Ik was er senior-acceptant, maar omdat ik wilde doorgroeien ben ik in 1998 naar Delta Lloyd gegaan.
Klaverjassen jullie al lang?
Sinds 1997. We werkten toen nog allemaal bij Zilveren Kruis.
Waar kaarten jullie?
Steeds bij één van ons thuis. Onze partners zijn dan weg. We beginnen om een uur of acht. Chips erbij en wat ander knabbel- en graaiwerk. Soms nog wat gehaktballetjes of worstjes.
Vier dertigers bij elkaar, dus ook veel drank?
Dennis drinkt al helemaal geen alcohol. Vroeger jasten we er nog wel eens een kratje bier doorheen, maar tegenwoordig hebben we aan acht flesjes genoeg. We lachen zonder dat ook wel. Twee van ons wonen in Voorhout en twee in Noordwijkerhout. We vormen wisselend twee teams. In de tijd dat we per woonplaats teams vormden, speelden de Noordwijkerhouters vooraf, om ons te intimideren, een cd-tje met het ‘volkslied’ van Noordwijkerhout.
Roddelen jullie ook?
We praten uiteraard veel over het werk. En over de ex-collega’s. Wij zaten in Noordwijk in het gebouw Panhuysstraat waar 120 mensen werkten. De meeste kende je dus. Bovendien woonden ze bijna allemaal in de regio. Het is leuk om te horen wat iemand tegenwoordig doet. Ook wil ik best graag weten welke romances zich in de Panhuysstraat afspelen. Nu Edwin ook bij Zilveren Kruis weg is, droogt de bron helaas op.
De vier kaartspelers aan tafel: (v.l.n.r.) Dennis van der Voort, Edwin Duivenvoorde, Sander Klint en Gert-Jan van Rijn.

Reageer op dit artikel