nieuws

Klachten over tv-spot van Yarden

Archief

De Reclame Code Commissie heeft zes klachten behandeld over de tv-spot ‘ballonvaart’ van uitvaartverzekeraar Yarden.

In de spot komen twee ballonvaarders tijdens een vlucht in moeilijkheden. Nadat alle ballast overboord is gegooid, lijkt de gezagvoerder zijn fotograferende partner uit het mandje te willen mikken. Die handeling is echter niet te zien. Hierna volgt de slagzin ‘zorg voor een goede afloop’. De klagers vinden de spot in strijd met goede smaak en fatsoen.
De Reclame Code Commissie kon op moment van schrijven nog niet aangeven wat de uitspraak is. “Die moet eerst voorgelegd worden aan de betrokken partijen.” Yarden, ontstaan uit een fusie van de uitvaartverzorgers AVVL en Nuva, haalde vlak na de terroristische aanslagen in Amerika de tv-spot van de buis. Inmiddels is de spot weer te zien.

Reageer op dit artikel