nieuws

Klacht over slogan van Zilveren Kruis afgewezen

Archief

De Reclame Code Commissie heeft een klacht van de vereniging van kankerpatiënten over een slogan van Zilveren Kruis Achmea afgewezen.

De vereniging van kankerpatiënten diende bij de Reclame Code Commissie een klacht in over de reclameslogan ‘Eerst mensen, dan regels’. De vereniging stelde dat Zilveren kruis Achmea deze slogan niet waarmaakt, omdat de verzekeraar – net als vele andere verzekeraars – middelen volgens de Houtsmuller-therapie niet vergoedt. De verzekeraar beroept zich hierbij op de polisvoorwaarden. “Hoezo dus eerst mensen dan regels?”, is de vraag van de vereniging.
De Reclame Code Commissie oordeelde dat uit de slogan moet worden opgemaakt dat Zilveren Kruis Achmea zoveel mogelijk aan de wensen van de verzekerden tegemoetkomt. “Dit hoeft echter niet te beteken dat de belangen van de verzekerde zwaarder tellen dan de polisvoorwaarden.”
De directie van Zilveren Kruis Achmea is naar aanleiding van de klacht met de patiëntenvereniging aan tafel gaan zitten. Na intern beraad besloot de verzekeraar het standpunt niet te herzien.

Reageer op dit artikel