nieuws

Kist onverwacht met pensioen

Archief

Eerder dan verwacht, gaat ING-topman Ewald Kist (59) met pensioen. Op 1 juni 2004 wil hij het stokje overgeven aan de Belg Michel Tilmant.

Huidig vice-voorzitter van de raad van bestuur Tilmant (51) kwam in 1998 bij ING dankzij de overname van de Belgische Bank Brussel Lambert (BBL). Na het vertrek van Kist wordt de raad van bestuur van ING uitgebreid tot zes man. Per 27 april volgend jaar worden benoemd: de Nederlander Eli Leenaars (42), lid van de raad van bestuur van ING Europa, en de Belg Eric Boyer de la Giroday (51), lid van de raad van bestuur van ING België.
Kist is nu 35 jaar in dienst, waarvan 23 jaar bij NN. Sinds 1 juni 2004 is hij bestuursvoorzitter van ING, een functie die hij aanvankelijk langer leek te gaan uit te oefenen. “Ik ga over een paar jaar met pensioen”, zei hij onlangs nog in het opinieblad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW.
Over NN, het bedrijf waar hij de meeste jaren doorbracht, liet Kist zich recentelijk nog uit in het personeelsblad ING News. Naar aanleiding van de slechte resultaten van NN bij de jongste performancemeting van NVA, NBVA en DAK zei Kist: “Het doet me pijn om te zien hoe het bedrijf nu negatief in de publiciteit is. NN verdient dat niet. Het is en blijft een prachtig bedrijf. Het is nu zaak om er met elkaar keihard tegenaan te blijven gaan om ook de buitenwereld daar weer van te overtuigen.”

Reageer op dit artikel