nieuws

Kist: ING heeft unieke synergiemogelijkheden

Archief

Voor 2002 is ING goed gepositioneerd vindt bestuursvoorzitter Ewald Kist.

In zijn nieuwjaarstoespraak tot het personeel onderstreepte hij de geweldige synergiemogelijkheden die er binnen de bankverzekeraar nog steeds zijn. “Die mogelijkheden maken ons uniek ten opzichte van onze concurrenten”, aldus Kist.
Hij sprak zich lovend uit over de hoeveelheid plannen die bij de ING-bedrijven bestaan om de synergie nog meer uit te nutten. Refererend aan de jaarlijkse planningweek waarbij alle bedrijfsonderdelen in binnen- en buitenland hun plannen voor 2002 tot 2004 aan de raad van bestuur komen presenteren, zei Kist: “Het is een fantastisch hoopgevend schouwspel om die enorme diversiteit aan landen, bedrijven, mensen, producten en diensten voor bij te zien trekken.”
De ING-topman benadrukte daarom de noodzaak van meer samenwerking tussen ING-bedrijven en tot grotere kostenbesparing door middel van integratieprojecten. “Door slimmer en beter te werken, zullen we tegelijkertijd klanten en intermediair nog beter kunnen bedienen.”
Wat daarbij helpt, is volgens Kist de overgang naar één wereldwijd ING-merk: “De raad van bestuur is onder de indruk van de enorme voortgang die op dit terrein is geboekt.”

Reageer op dit artikel