nieuws

Kennissysteem bedrijfs- en beroepsrisico’s op internet

Archief

Via een kennissysteem op internet kunnen verzekeraars (en ook willekeurige belangstellenden) een gedetailleerd inzicht krijgen in de gevaren die kleven aan diverse beroepen. Als eerste branche is de bouwnijverheid in kaart gebracht.

Op de site www.beroepsrisico.nl is het Kennissysteem Bedrijfs- en Beroepsrisico’s van start gegaan. Dit systeem is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars samengesteld door TNO Arbeid en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB).
Het overzicht is nu nog beperkt tot de bouwnijverheid in de ruimste zin des woords. De site omvat risicoprofielen van 47 verschillende activiteiten, variërend van behangers- tot sloopbedrijven. Daarmee is de site voor verzekeraars een prima hulpmiddel bij acceptatie en productontwikkeling.
De site wordt mogelijk dit jaar nog uitgebreid met informatie over bedrijfs- en beroepsrisico’s in andere branches.

Reageer op dit artikel