nieuws

Kapitaalunie wordt actief met Dutchlife

Archief

Bijna twee jaar na de oprichting van Dutchlife is het Hengelose intermediairbedrijf Kapitaalunie Holland actief geworden met haar dochteronderneming. Onder het label Dutchlife worden drie levensverzekeringen van Cardif Leven aangeboden.

Het gaat om Dutchlife Pensioenrendement, Dutchlife Woonrendement en Dutchlife Beleggingsrendement. De eerste is een lijfrenteverzekering gekoppeld aan beleggingsfondsen van Parvest, net als Cardif onderdeel van het concern BNP Paribas. Dutchlife heeft uit de 76 Parvest-fondsen vier modelportefeuilles samengesteld, waaruit de polishouder kan kiezen. Dutchlife Beleggingsrendement is een kapitaalverzekering; Woonrendement is daar een variant van, met als verschil de verplichte koppeling aan een hypothecaire lening.
De aanvullend te verzekeren overlijdensrisico’s komen voor rekening van Cardif. Dat geldt ook voor het aan Dutchlife Woonrendement te koppelen Hypotheekzekerheidsplan, een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.
Dutchlife werd in 1999 opgericht, naar het zich liet aanzien met de intentie zelf levenrisico’s te gaan dragen. Een officieële aanvraag voor een WTV-vergunning is evenwel nooit ingediend bij de Pensioen- en Verzekeringskamer. Dutchlife is nu slechts een verkooplabel. De eigenlijke verkoop wordt verzorgd door zusterbedrijf Kapitaalvisie. Vanuit de vier vestigingen in Hengelo (inclusief hoofdkantoor), Alkmaar en Den Bosch werken zo’n tachtig medewerkers voor Kapitaalvisie. Beide ondernemingen vallen onder Kapitaalunie Holland, met Jan Koole (63) en zoon Jonathan Koole (29) als directieleden.

Reageer op dit artikel