nieuws

Kantoren Dorwaal doen administratie in Utrecht

Archief

De zeven assurantiekantoren van Dorwaal Assurantiegroep gaan nauw met elkaar samenwerken. In Utrecht wordt een gezamenlijke backoffice gevormd. Verder worden de vestigingen in Amstelveen en Groningen geïntegreerd in andere kantoren.

Dorwaal verruilt het hoofdkantoor in Amstelveen voor één aan de Leidseweg in Utrecht, in hetzelfde pand als waar Akkerman/Dorwaal Assurantiegroep is gevestigd. Akkerman Assurantiën maakt al twee jaar onderdeel uit van de Dorwaal-groep. Binnenkort verhuist ook ACL Assurantiën uit Amstelveen naar Utrecht. Dit kantoor gaat ACL/Dorwaal Asssurantiegroep als handelsnaam gebruiken. Op termijn vervallen waarschijnlijk de voorvoegsels Akkerman en ACL.
In de provincie Groningen wordt het oude pand van assurantiekantoor Nijholt gesloten. De medewerkers verhuizen naar Hoogezand, waar Dorwaal sinds de overname van NVA-lid Duit een vestiging heeft. De andere Dorwaal-vestigingen zijn te vinden in Diemen (het oude Fiselier & Pronk), Eindhoven (voorheen Paul Maas Assurantiën) en in Arnhem (voorheen G. Keijzer Assurantiën).
Administratie
Nieuw is verder algemeen directeur Michiel Vermeulen, hiervoor directielid bij Qua Raad. Volgens hem komt het idee achter de concentratie van administratieve diensten “waarschijnlijk overeen met de achterliggende gedachten die de NN-captives hebben om te clusteren”. Vermeulen vindt de te behalen winst evident. “Door met één systeem te gaan werken, bespaar je geld. Ten tweede laat je de administratie en schadebehandeling op één plaats doen, waardoor je enerzijds minder handen nodig hebt en men op de kantoren meer tijd krijgt voor het adviseren van klanten.”
De twee jaar geleden uitgesproken groeiambities zijn even in de ijskast gezet. Vermeulen: “Eerst moet de backoffice werken en het huidige bedrijf goed draaien”. Vorig jaar was Dorwaal Assurantiegroep met een vijftigtal medewerkers goed voor een provisieomzet van e 3,5 mln.
Dorwaal hoopt binnenkort lid te worden van de NVA. De link met levensverzekeraar Conservatrix en uitvaartverzekeraar Nuvema zal het intermediairbedrijf in dat geval niet op het briefpapier gaan vermelden, noch in de Gidi-advieswijzer. Volgens Dorwaal is er namelijk geen sprake van een eigendomsverhouding. Dorwaal Assurantiegroep valt onder de besloten vennootschap Hans Brinker, eigendom van de broers Erik en Ewout Henny. De in België woonachtige familie Henny (Boudewijn, Ewout, Erik en Louise) is tevens eigenaar van Conservatrix en Nuvema.

Reageer op dit artikel