nieuws

Kantoor Unigarant doet dienst als examenzaal

Archief

Zestig medewerkers van Unigarant hebben in het eigen kantoorgebouw digitaal examen gedaan voor de cursus Inleiding Verzekeringsbedrijf (IVB). De Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) noemt de primeur een groot succes en wil nu ook andere examens per computer gaan afnemen op de werkplek van assurantiemedewerkers.

SEA maakte het vorig jaar al op beperkte schaal mogelijk om IVB-examens, in centrale locaties, per computer te doen. Het aantal examenkandidaten én het feit dat het examen op de eigen werkplek werd afgenomen, maken het Unigarant-examen uniek.
De Hoogeveense schadeverzekeraar is afgelopen najaar gestart met een bedrijfsbrede invoering van de cursus IVB. “Onze afdeling Training & Opleiding heeft in de avonduren een reeks van veertien bijeenkomsten verzorgd waarin de lesstof ter voorbereiding op het officiële SEA-examen werd behandeld”, aldus Unigarant-directeur Rob Kamphuis. “Daarnaast besteedden de cursisten ongeveer vijftig uur thuis aan deze cursus. Gezien de massale belangstelling, er waren zestig cursisten, hebben we de SEA bereid gevonden om het officiële examen geheel geautomatiseerd en binnen onze eigen organisatie af te nemen.”
Volgens Nibe-SVV zijn de examenkandidaten enthousiast. Als voordelen worden genoemd: de uitslag is direct na afloop bekend, geen reistijd en examen doen in de eigen vertrouwde omgeving.

Reageer op dit artikel