nieuws

Kamphuisen wint tweede VPV-prijs

Archief

De VPV Rotterdamprijs is tijdens de ledenvergadering van de gelijknamige assurantieclub uitgereikt aan professor Gerard Kamphuisen. Het was de tweede keer dat de jaarlijkse prijs werd toegekend.

Een commissie bestaande uit Aad Meijburg (Marsh), Boudewijn van Uden (Fortis ASR) en Rob Buys (GAB Robbins Takkenberg) boog zich over de vraag welke regiogenoot dit jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd voor het verzekeringsbedrijf. “Als bijzondere prestatie wordt tevens beschouwd de in een reeks van jaren geleverde bijdrage”, voegt VPV Rotterdam daaraan toe.
Op grond van zijn jarenlange verdiensten voor de bedrijfstak werd uit de door VPV-leden voorgedragen kandidaten uiteindelijk Gerard Kamphuisen gekozen. Hij is hoogleraar Verzekeringsrecht in Nijmegen en was jarenlang directielid bij makelaar Hudig-Langeveldt en later partner bij Houthoff Advocaten en Notarissen in Rotterdam.
Het aan de prijs verbonden bedrag van e 1.000 wordt gebruikt voor onderzoek naar de inhoud van de inventaris van het archief van de Rotterdamse Vereniging van Beursmakelaars in Assurantiën, die in de jaren zeventig werd opgeheven. Het onderzoek moet het archief makkelijker toegankelijk maken.
Een vrolijk kwartet bij de uitreiking van de VPV Rotterdamprijs: (v.l.n.r.) Aad Meijburg, Rob Buys, Boudewijn van Uden en Gerard Kamphuisen.

Reageer op dit artikel