nieuws

Kamervragen over Generatiehypotheek

Archief

Tweede-Kamerlid Kant (SP) heeft demissionair minister Hoogervorst van Financiën vragen gesteld over de Generatiehypotheek van Rabobank.

Kant wil weten of de minister “het acceptabel vindt dat jonge mensen zich daarmee nog dieper in de schulden steken om een huis te kunnen kopen en de overheid dat stimuleert met een grotere aftrek”. Verder vraagt zij of dit volgens Hoogervorst in een trend past waarmee steeds meer schuld wordt aangegaan met nieuwe hypotheekvormen waarbij steeds minder wordt afgelost. “Erkent u dat dit weer de prijzen opdrijft?”
Kant wijst er verder op dat ons land in Europa de hoogste hypotheekschuld heeft als percentage van het Bruto Binnenlands Product. “Leidt deze ontwikkeling ertoe dat u maatregelen overweegt om de fiscale aftrekbaarheid van hypotheekrente, die dit soort hypotheekvormen stimuleert, te beperken?”

Reageer op dit artikel