nieuws

Joint-venture ABN Amro en Delta Lloyd geeft niet toe

Archief

De nieuwe joint-venture waarin Delta Lloyd (51%) en ABN Amro (49%) op verzekeringsgebied gaan samenwerken, heeft haar been stijf gehouden op het punt van de primaire arbeidsvoorwaarden.

De zeshonderd ABN Amro-medewerkers die de overstap naar het nieuwe bedrijf in Zwolle mogen maken, zullen er over vier jaar 15% in salaris op achteruit gaan. Tot die tijd compenseert ABN Amro het verschil. Dat is de uitkomst van een (spoed)overleg tussen vakbonden en de ABN Amro-directie.
Bijna de helft van de zeshonderd medewerkers heeft bezwaar tegen de overstap vanwege de slechtere arbeidsvoorwaarden van Delta Lloyd. De maatschappij reageerde verrast: “De vakbonden deden anders vorig jaar nog juichend bij de vaststelling van de nieuwe ondernemings-cao. En nu dit”, aldus een woordvoerder.
De vakbonden hebben inmiddels aangekondigd na 1 maart te overleggen met de betrokken medewerkers. Dan zullen zij een concreet aanbod van Delta Lloyd hebben gekregen, aldus Daan Leeman, bestuurder van De Unie. Alle betrokken medewerkers zullen per 1 april uitsluitsel moeten geven of zij de overstap naar de joint-venture zullen maken. Het nieuwe bedrijf wordt gehuisvest in een nieuw kantoorpand van ABN Amro Vastgoed in Zwolle.

Reageer op dit artikel