nieuws

Jan Muller nu ook directeur Federatie

Archief

De Federatie van Assurantieclubs is er niet in geslaagd een geschikte parttime directeur te vinden. Het dagelijks bestuur van de Federatie, in de persoon van voorzitter Jan Muller, neemt nu die taak op zich.

Volgens Muller pasten de kandidaten die hebben gesolliciteerd niet in het beeld dat de Federatie had van de nieuwe directeur. “Wij zochten iemand met enige bekendheid in de branche, iemand die zou kunnen netwerken. Dat was een belangrijk aspect”, aldus Muller.
In oktober werd adviesbureau D&O al ingeschakeld voor het secretariaatswerk van de Federatie. “We moesten door met de plannen die we inmiddels al in de steigers hadden staan. Daarom hebben we besloten niet langer te zoeken naar een directeur, maar dat als dagelijks bestuur zelf te doen.”
D&O voert alle secretariaatswerkzaamheden uit voor de Federatie, zoals het voorbereiden van alle vergaderingen. Daarnaast is het bureau betrokken bij de uitwerking van de plannen met betrekking tot het organiseren en inkopen van workshops. Als voorbeelden daarvan noemt Muller onder meer de tien avonden die Bureau Coördinatie Expertise-organisaties (BCE) in samenwerking met de Federatie organiseert. “Expertise is in de praktijk toch een ondergeschoven kindje en wij vinden het een belangrijk product dat je levert aan de consumenten.”
Verder organiseert de Federatie workshops Gidi (Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair). De expertise voor deze bijeenkomsten is ingehuurd bij Dutch Insurance Network (DIN). “Wij regelen alles vanuit de centrale unit. Vervolgens kunnen assurantieclubs onder eigen label hun leden uitnodigen voor deze bijeenkomsten”, aldus Muller.
Branche-opleidingen
Muller ziet voor de Federatie ook een duidelijke rol weggelegd op het terrein van specialistische branche-opleidingen. “Uiteraard gaan wij die cursussen niet zelf geven. Wij kopen dat in bij externe partijen. Dat kan Nibe-SVV zijn, maar ook een andere instelling. Wij willen inspelen op de behoefte die er is in de markt.”
In dat kader is er overleg gaande tussen de Federatie en de branche-organisaties NVA, NBVA en het Verbond van Verzekeraars. “Het is nog erg pril, maar wij willen kijken of wij gezamenlijk tot een gestructureerd referentiekader kunnen komen. Opleidingen is een onderwerp van discussie in de branche. Wij willen samen met de branche-organisaties inventariseren wat de behoefte is in de markt.”

Reageer op dit artikel