nieuws

Jaarruimte

Archief

Jaarruimte

Het Huibers Instituut (NVA) houdt in mei een viertal workshops over de jaarruimte in de aftrek van lijfrentepremies. Docent Arnoud Erhardt (MMK Opleidingen) praat over de lijfrentemogelijkheden, de jaarruimte, pensioenopbouw en zelfstandig ondernemers. De bijeenkomsten in Amersfoort (19 mei), Eindhoven (20 mei), Rotterdam (22 mei) en Assen (23 mei) leveren drie PE-punten op. Meer informatie: info@huibers-instituut.nl.
Tekstbureau
Drie voormalige werknemers van Dutch Insurance Group hebben in Nieuw Vennep een tekstbureau gesticht, dat teksten schrijft en redigeert voor bedrijven in de financiële dienstverlening. Het gaat om Thea à Nijeholt (46), Peter van der Mark (41) en Frank de Smit (36). FTP Communicatie heeft een gelijknamige website.
ASN Bank
Het belegd vermogen in de zes beleggingsfondsen van ASN Bank (SNS Reaal) is vorig jaar met bijna 20% gedaald tot e 524 (649) mln. Vooral een negatief rendement van -38% bij het grootste fonds, ASN Aandelenfonds, zorgde voor een financiële dip.
Generali
Verzekeringsconcern Generali heeft vorig jaar wereldwijd een verlies van e 754 mln geleden, voornamelijk veroorzaakt door afschrijvingen ter grootte van e 4 mld. De premieomzet steeg met 6% tot e 46,9 mld. In ons land is Generali goed voor ongeveer e 330 mln premie. Het bedrijfsresultaat daalde vorig jaar van e 24 mln tot “ongeveer nul”.

Reageer op dit artikel