nieuws

Interpolis steunt MKB bij arbeidsvoorwaarden

Archief

Interpolis gaat de bij MKB Nederland aangesloten ondernemers ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van hun arbeids- voorwaardenbeleid. Beide partijen hebben vorige week een overeenkomst getekend.

In het kader van hun samenwerking stelt Interpolis de komende drie jaar een financiële bijdrage beschikbaar voor de opbouw en inrichting van het Bureau Arbeidsvoorwaarden van MKB-Nederland. “De hoogte van de bijdrage wordt niet bekend gemaakt, maar het gaat om een substantieel bedrag”, aldus Interpolis-woordvoerder Marco Simmers.
Het nieuwe bureau gaat de ondernemers adviseren op het gebied van inkomensverzekeringen, bedrijfszorg (onder meer preventie van ziekteverzuim, reïntegratie en arbodiensten) en pensioen- en vermogensbeheer. Interpolis stelt daartoe deskundigen beschikbaar voor advisering en voorlichting.
Voorzitter Hans de Boer van MKB-Nederland is meer voorlichting dringend gewenst. “De ondernemers zijn de laatste jaren door de vele veranderingen het overzicht op de arbeidsvoorwaarden kwijtgeraakt, maar hun wettelijke verplichtingen én verantwoordelijkheden ten opzichte van medewerkers zijn wel toegenomen.”
Het samenwerkingscontract wordt ondertekend, vlnr: hoofddirectievoorzitter Kick van der Pol van Interpolis, Hans de Boer en Wim van der Maas, respectievelijk voorzitter en directeur van MKB-Nederland.

Reageer op dit artikel