nieuws

Interpolis sluit voorlopig geen beleggingshypotheken

Archief

Interpolis heeft de beleggershypotheek tijdelijk uit de markt genomen. Reden is dat vermogensbeheerder Robeco per 1 februari de remisier-overeenkomsten met het intermediair heeft opgezegd.

Voor 1 april hoopt Interpolis met een nieuwe partij een overeenkomst te sluiten. Robeco heeft besloten dat tussenpersonen geen beleggingsrekeningen meer kunnen openen, omdat het zou gaan om een marginale, niet-rendabele business. Volgens directeur Leven Joop Kanen van Interpolis hebben zo’n veertig tussenpersonen last van de maatregel.
Interpolis heeft verder enkele vernieuwingen doorgevoerd. Zo is de rubriek ‘actueel’ toegevoegd aan de site, waarin een link is opgenomen naar de rentetarieven. De spaarhypotheek is nu ook te sluiten in combinatie met het 1-jaars Renteclicktarief, een tarief met een gegarandeerd rentepercentage voor de volgende rentevastperiode, dat meedaalt wanneer het tarief voor die vervolgperiode daalt.
Verder is een 1-jaars rentevast tarief geïntroduceerd (starttarief met NHG vanaf 3,3%), dat ook kan worden gecombineerd met een Spaarhypotheek en het Renteclicktarief, en een rentevaste periode van dertig jaar (starttarief met NHG vanaf 5,7%).

Reageer op dit artikel