nieuws

Interpolis neemt meer nieuwbouw in gebruik

Archief

Interpolis heeft een nieuwe vleugel aan het hoofdkantoor in Tilburg in gebruik genomen. Volgende maand worden twee kantoortorens in dezelfde gemeente geopend. Verder bestaan er nieuwbouwplannen op andere locaties.

De uitbreiding van het hoofdkantoor aan de Spoorlaan in Tilburg was noodzakelijk door de snelle groei van de organisatie. Fusies en overnames zorgden voor een verdrievoudiging van het personeelsbestand in de laatste jaren. Interpolis telt nu bijna zesduizend medewerkers. De officiële opening van de nieuwe ‘vleugel’ werd verricht door burgemeester Johan Stekelenburg en Rabo-bestuurder Piet van Schijndel, tot eind vorig jaar hoofddirecteur van Interpolis.
Het hoofdkantoor biedt nu plaats aan 2.500 medewerkers. Het aantal bureaus ligt daar ruim onder, omdat de verzekeraar flexibele werkplekken kent. Met name de eerste etage van de nieuwbouw is bijzonder van opzet. Zeven kunstenaars/ontwerpers hebben elk een deel van de ruimte naar eigen inzicht mogen invullen en dit heeft geleid tot een aantal ‘clubhuizen’ (zie ook het themanummer Arbeidsmarkt, pag. 20). In de tweede helft van volgende maand worden twee nieuwe kantoortorens op het Tilburgse bedrijventerrein ’t Laar in gebruik genomen. Hier zullen 650 medewerkers worden gehuisvest, die nu in een pand aan de Conservatoriumlaan zitten. Dit kantoor zal worden gesloopt om plaats te maken voor drie woontorens. Ook in de vestigingsplaatsen Utrecht en Zoetermeer heeft Interpolis nieuwbouwplannen.
Piet van Schijndel en Johan Stekelenburg openen met een druk op de knop de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel