nieuws

Interpolis kijkt haar medewerkers in de ogen

Archief

Interpolis kijkt voortaan haar medewerkers diep in de ogen, voordat deze zullen worden toegelaten tot het kantoorpand. De maatschappij doet enkele maanden een proef met irisherkenning als toegangscontrolemiddel.

Het binnenkomen van het hoofdkantoor van Interpols in Tilburg vraagt van de ongeveer 1.500 medewerkers soms veel geduld. Vooral in de spitsuren verloopt de doorstroming bij de vijf toegangspoortjes erg langzaam, aldus de maatschappij. De oorzaak is het gebruik van toegangspasjes, hetgeen tijdrovend werkt. “Medewerkers moeten vaak hun pasje uit broekzak of handtas opdiepen, of erger, ze komen erachter dat zij het ding zijn vergeten. Dat bevordert de snelle doorloop niet”, aldus een woordvoerder van de verzekeraar.
Om de doorlooptijd te verkorten, neemt Interpolis tot aan de zomer een proef met irisherkenning. Bij een van de vijf toegangspoortjes wordt een kastje geplaatst dat in staat is de iris van zo’n driehonderd proefpersonen te lezen. Dit (gekleurde) deel van het oog is zo gedetailleerd en complex dat het uitermate geschikt is als persoonlijk identificatiemiddel. “Het systeem is onschadelijk voor de ogen en kan ook de iris lezen van mensen die contactlenzen of een (zonne)bril dragen”, aldus de maatschappij.
Met de irisscan wil Interpolis vooral tijdens spitsuren de doorstroom bij de toegangspoortjes bevorderen. (rechts van foto) (foto: Ton Toemen)

Reageer op dit artikel