nieuws

Interpolis: geen differentiatie, wel verlaging risicopremies

Archief

Interpolis zegt geen concrete plannen te hebben om niet-rokers korting te gaan geven op de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen. Wel heeft de maatschappij haar risicotarieven sterk verlaagd.

Ondanks dit besluit staat Interpolis niet afwijzend tegenover het invoeren van premiedifferentiatie op basis van (niet-)roken. “Roken is een risico dat de klant zelf in de hand heeft. Dat laatste is voor ons essentieel. Het fundament van verzekeren is de solidariteit. Differentiatie op basis van inkomen en/of opleidingsniveau is daarom voor ons onbespreekbaar”, zegt levendirecteur Conrad Rombout.
Hij verwacht niet dat een premiekorting voor niet-rokers er snel komt. “Binnen nu en een jaar zal dat niet leiden tot concrete stappen.” Dit standpunt heeft Interpolis overigens ook de afgelopen twee jaar uitgedragen.
Vooralsnog heeft Interpolis de voorkeur gegeven aan een algemene verlaging van de risicopremies conform de jongste sterftetafels. De maatschappij heeft de tarieven van meerjarige risicoverzekeringen met gemiddeld 15% verlaagd. “Dit nieuwe tarief wordt meteen meegenomen in onze najaarsactie ‘Zorg voor nabestaanden'”, aldus Rombout.

Reageer op dit artikel