nieuws

Interpolis geeft ( 1.000 aan trouwe lijfrenteklant

Archief

Trouwe premiestorters op de nieuwe lijfrenteverzekering van Interpolis, de Nu & Later-polis, krijgen van de Rabobank-dochter een extra beginpremie van ( 1.000 cadeau. Voorwaarde is dat de polishouder vijftien jaar lang (minimaal) de basisaftrek voor lijfrentepremies volstort.

Dit jaar is de basisaftrek vastgesteld op ( 2.283. Het aanbod van Interpolis om op die beginstorting een bonus van duizend gulden toe te kennen, geldt tot 19 oktober. Polishouders ‘verdienen’ die duizend gulden in vijftien jaar tijd, oftewel ( 66,66 per jaar. Als dus na vijf jaar de premiebetalingen worden gestaakt, onttrekt Interpolis ( 666,60 uit de poliswaarde.
Van de betaalde premies houdt Interpolis 6,5% in aan kosten. Andere kostenposten zijn: ( 6,61 (oftewel _ 3) vaste kosten per maand, 0,042% beheerskosten per maand en bij afkoop _ 100. De premies worden volgens een vooraf vastgesteld stramien belegd. In de beginjaren is de verdeling 70% aandelen en 30% obligaties. Dat verandert in de laatste zeven jaar, als de aandelenbeleggingen worden teruggebracht tot uiteindelijk 0%, ten faveure van obligatie- en geldmarktbeleggingen.
In de productfolder geeft Interpolis aan dat het rendement van de beleggingen kan schommelen tussen -23% en +45%. Hoe komt die garantie tot stand? Interpolis-woordvoerder Marco Simmers: “Rabobank heeft bepaalde beleggingsprofielen opgesteld en daarbij horen, op basis van historische gegevens, verwachte rendementen.” De rendementen kunnen dus extremer uitvallen dan de opgegeven percentages van -23% en +45%? “Ja, het is geen garantie.”
Primeur
Promotie van de Nu & Later-polis gebeurt onder meer via diverse communicatiemiddelen van de Rabobank. De lijfrenteverzekering kan via internet worden gesloten: voor een levensverzekering een primeur binnen de Rabo-organisatie. “We zien deze verzekering als een zelfbedieningsproduct, dat dus voornamelijk via internet kan worden gesloten”, zo stelt Simmers.
Het direct afsluiten vindt plaats op de website van Rabobank, eventueel via een doorlink vanaf de Interpolis-site. Rabobank vraagt in een brief vervolgens nog wel om de benodigde handtekening van de klant, die vervolgens na ontvangst van de polis zes weken bedenktijd krijgt van Interpolis.
Op internet kunnen consumenten met behulp van de ‘pensioentoets’ een eventueel pensioentekort berekenen. Voor ondernemers heet deze rekenmodule de ‘pensioenpeiler’.
De productfolder van de Nu & Later-polis.

Reageer op dit artikel