nieuws

Interpolis: e-mailservice voor open sollicitaties

Archief

Interpolis (6.000 werknemers) begint binnenkort met een e-mailservice voor potentiële sollicitanten. De nieuwe dienst moet het aantal open sollicitaties terugdringen.

“Begin dit jaar ontvingen wij per week ruim tachtig open sollicitaties. Dat vermenigvuldigd met vijftig weken is vierduizend open sollicitaties op jaarbasis. Dat werd te veel, mede omdat wij kiezen voor een zorgvuldige afhandeling van zo’n sollicitatie en de brief niet in de prullenbak gooien”, zegt woordvoerder Marco Simmers.
Bij Interpolis was een medewerker een halve werkweek bezig met de afhandeling van open sollicitaties. “Dat is niet erg, maar dan moet dat wel rendement opleveren. Bij vacatures wordt toch gericht geadverteerd en krijgt men twintig reacties waaruit gekozen kan worden. Als men in de map ‘open sollicitaties’ keek, waren er vaak maar twee die in aanmerking kwamen. De keus was dus beperkt”, vertelt Simmers.
“Het zijn vooral jonge mensen die een open sollicitatie naar ons sturen. Deze mensen zijn bekend met internet, vandaar dat wij nu een e-mailservice gaan starten. Mensen die belangstelling hebben voor een baan bij Interpolis kunnen aangeven voor welke functies binnen bepaalde aandachtsgebieden, zij in aanmerking willen komen. Zodra er een vacature is binnen hun aandachtsgebied stuurt het systeem automatisch een e-mail aan de betreffende persoon. Zo kunnen zij gericht solliciteren.”
Simmers is wel blij met de belangstelling voor Interpolis. “Wij zijn kennelijk een populaire werkgever en hebben een naam opgebouwd. Niet alleen in de regio. Ons kantoorpand spreekt tot de verbeelding en ook de mogelijkheden voor telewerken.”

Reageer op dit artikel