nieuws

Interpolis-collega’s geven tennisles

Archief

Petra Hamberg, medewerkster Levering (hardware voor personeelsleden) en Bart Dikmans, teamleider Schade Particulier, geven tennisles aan hun collega’s bij Interpolis.

Hoe kwam je daar toe?
Ik ben vroeger gedurende een jaar of zes professioneel tennislerares geweest. Twee jaar geleden vroeg Bart mij voor de Interpolis tennisclub. Hij was er toen zelf al zo’n jaar mee bezig.
De Interpolis tennisclub?
We huren van de gemeente zes banen. Plus een kantine. Het is een grote, maar geen officiële club. We zijn niet aangesloten bij de bond. Buitenstaanders mogen lid worden, maar het gros van de 500 leden werkt bij Interpolis.
Hoeveel lessen geven jullie?
Ik geeft zeseneenhalf uur les per week en Bart drie uur. We doen dat elk jaar tien weken lang. We geven allebei les aan vier mensen tegelijk. Vroeger stonden we samen op de baan. Nu doen we het op aparte avonden.
Krijgen jullie er geld voor?
We vragen een gereduceerd tarief: e 6 per uur, inclusief onze onkosten voor onder meer de ballen. Soms doe ik het gratis. Ik geef nu mijn zesjarige dochter les. Dat brengt me terug in mijn jeugd. Mijn vader was namelijk ook tennisleraar.
Eigenlijk dus een bijbaantje?
Interpolis stimuleert het dat medewerkers buiten het werk iets ondernemen en dat mag dan best iets zijn waaraan wordt verdiend. We hebben bijvoorbeeld niet alleen deze tennisclub, een hockeyclub en een badmintonclub, medewerkers kunnen ook rondleidingen door het gebouw geven. Voor die rondleidingen betaalt Interpolis.
Is dit leuker dan professionele tennisles?
Het is een leuke club met leuke mensen. Interpolis is een groot bedrijf en op deze manier krijg ik contacten die ik normaliter niet zou hebben. Professioneel tennisleraar lijkt heel leuk maar heeft schaduwkanten. Je bent altijd ’s avonds en in het weekend weg en je bent als professional een absolute eenling tussen die tennissers.
Petra en Bart op de Interpolis tennnisclub.

Reageer op dit artikel