nieuws

Interplein maakt financiële spoorzoekers voor consument

Archief

Softwarebedrijf Interplein wil nog deze zomer zogenaamde ‘informatie agents’ introduceren; een soort ‘spoorzoekers’ voor de consument. Hiermee ‘ kunnen onder andere financiële producten gezocht en vergeleken worden, e-mail opgehaald worden en de maximale hypotheek berekend worden. Interplein ontwikkelt de ‘agents’ speciaal voor banken en verzekeraars.

Interplein ontwikkelt drie ‘agents’, ook wel spionnen genoemd, die voor de consument op zoek kunnen naar verschillende zaken. Zo kan het ‘rekenaapje’ de maximale hypotheek berekenen. De ‘ING Leeuw’, ING is voor 39% aandeelhouder van Interplein, wijst de weg naar de vele websites van dit bank- en verzekeringsconcern. De ‘tovenaar’ wijst de weg op internet en kan websites opstarten en rondleidingen geven.
Verder is er ook nog de Financieel Adviseur. Deze moet de consument de weg wijzen door het woud van financiële producten op internet. Deze adviseur kan bijvoorbeeld spaar-, reis- en aansprakelijkheidsverzekeringen zoeken en vergelijken.
Het is echter niet zo dat de spion of spoorzoeker alles doet wat de consument van hem vraagt. Interplein bouwt ze in opdracht van banken en verzekeraars, die kunnen aangeven wat juist wel of juist niet moet kunnen worden ‘gevonden’. De ‘agents’ kunnen worden gedownload van internet, of per mail of cd-rom verstuurd worden aan de klant. De ‘agent’ installeert zich op de desktop van de klant en wordt opgestart zodra windows wordt gestart. De functie kan ook weer uitgezet worden. Volgens Interplein-directeur Stefan Rooyackers is het grote voordeel dat de spoorzoeker zijn werk verricht terwijl de consument met andere dingen bezig is. “Het bespaart de consument tijd en moeite doordat hij niet meer zelf het hele web hoeft af te surfen”.
Nationale-Nederlanden
Interplein ontwikkelt op dit moment onder meer voor Nationale-Nederlanden een ‘agent’ die op zoek gaat naar alle software die NN op het intranet heeft staan. Het bedrijf is in gesprek met Abz over de ontwikkeling van een ‘distributie-agent’. Deze gaat op zoek naar updates van software, meldt dat aan de klant en installeert desgevraagd de update op de computer van de klant. Een zogeheten bêtaversie van de ‘agents’ kunnen gedownload worden van de website www.ebutler.nl.

Reageer op dit artikel