nieuws

Intermediairbedrijven Vicaris en NDL failliet

Archief

De assurantiekantoren Vicaris Finance & Insurance BV uit Staphorst en NDL Adviesgevers uit Arnhem zijn failliet verklaard.

Het faillissement van Vicaris is door de bestuurders zelf aangevraagd; alle tien medewerkers zijn ontslagen. Vicaris was sinds begin vorig jaar actief en deed voornamelijk zaken met De Goudse.
Het kantoor legde zich toe op de verkoop van levens- en zorgverzekeringen. “Dat brengt uiteraard terugboekrisico’s met zich mee; op een gegeven moment moesten er bedragen terugbetaald worden en daarvoor ontbraken de middelen”, zegt een betrokkene.
Het Arnhemse NDL (twaalf medewerkers) hield zich naast assurantiebemiddeling ook bezig met hypotheekadvies, kredietbemiddeling en vermogensbeheer. NDL was sinds 1 september 1998 actief en had eind 1999 een negatief eigen vermogen van ( 234.976, zo blijkt uit de jaarrekening. De totale schuldenlast bedroeg toen bijna ( 500.000.

Reageer op dit artikel