nieuws

Interbank hanteert nieuw systeem kredietaanvragen

Archief

Tussenpersonen van Interbank kunnen sinds kort gebruik maken van de nieuwe aanvraagbehandelingsmethode MultiScore. Verder is een nieuw softwarepakket in gebruik genomen, waarmee kredietaanvragen binnen een uur afgehandeld worden.

MultiScore is gebaseerd op het principe van creditscoring. De kredietaanvraag van de klant wordt een bepaald aantal punten toegekend, waaraan verschillende aanbiedingen kunnen worden gekoppeld. De aanvraag kan elektronisch worden gedaan met het pakket InterScore, dat zelf berekeningen kan uitvoeren. De uitslag van de aanvraag volgt binnen een uur. Daarnaast is het mogelijk de aanvraag via internet in te dienen.
In ABN Amro-dochter Interbank zijn dit jaar Finata Bank en IDM Bank opgegaan. De twaalf regiokantoren van Finata zijn of worden nog dit jaar gesloten. De 190 medewerkers worden herplaatst binnen ABN Amro. De regiokantoren van IDM Bank zijn al in 1997 gesloten. Kredietaanvragen worden voortaan centraal afgehandeld bij Interbank in Amsterdam. De geïntegreerde buitendiensten blijven nog wel regionaal werken.

Reageer op dit artikel